2022 m. Sezono atidarymas Punioje balandžio mėn. – kas priviliojo 20kg karpį?

Spauskite ŽIŪRĖTI ant filmuko apačioje.

Kelių parų savaitgalio žvejyba 1 sektoriuje pateisino visus lūkesčius. Pagavom 20.6 kg karpį, vardu Špicas, ir kitą 18.5 kg augantį sportininką!
 
Kas suveikė:
  • Pavasarį / žiemą pagavimo „galimybių langas” yra labai trumpas. Abu karpius pagavom per 1 valandą, likusias 47 valandas nieko nepagavom. Penktadienį buvo šilčiau dar nuo ketvirtadienio, tad karpiai po telkinį migravo. Po to jie į pirmą sektorių visiškai negrįžo. Reikia išnaudoti tą trumpą laiką, kai karpiai gali kibti ir tuo metu sudirbti.
  • Genesis žuvinis boiliai (baltyminiai kukuliai) 🧄🦞– nors neretai galvojam, kad pavasarį reikia gaudyti vien vaisiniais lengvais jaukais ir masalais, mums ši taisyklė nepasitvirtina jau kelinti metai iš eilės. Kaimynams, žvejojusiems 2 sektoriuje, davėme savo Genesis boilių ir jie pagavo dar 2 karpius ant dugninio Genesis pašarinio (~12 ir 14kg) baltyminio kukulio.
  • Stipraus kvapo dugniniai masalai 🍇🍍🍌– šį kartą antrą karpį pagavome su mūsų Fruit Fussion 5 gluggintu dugniniu masalu.
  • PVA maišai – negaliu net atsakyti kodėl, bet didesnius karpius pagauname ant maišų, o ne PVA kojinių. Maišo / kojinės dydžiai, atrodo, šį kart įtakos neturėjo (pagavom ant mažiausių maišiukų).
  • PVA turinys – maltos kanapės + crushinti boiliai su druska, kad netirpintų maišo. Paskutiniu metu tai daug geriau pasiteisinantis jaukas nei vien boiliai.
Nekantraujam grįžti! 🐟